Marc Van Gompel

Marc kreeg al vroeg de theaterkriebels te pakken en had al op z'n zesde een abonnement voor de jeugdproducties van het Dionteater , toen nog “Deugd en Vreugd” in Wilrijk. In het speelseizoen 77-78 mocht hij zelf in een productie meespelen en was meteen verknocht. Het jeugdtoneel zal een speciaal plaatsje in z'n hart blijven innemen. De twee musicals waarin hij, samen met z'n dochtertje, speelde horen bij z'n mooiste ervaringen.

Marc speelde verschillende rollen bij Dionteater , Bananentejater , Ars Noevoo , ATG en Theater Zeemanshuis . Ook in enkele TV-series zoals "Aspe" en "Proffesor T" vertolkte hij kleine rolletjes.
Niettegenstaande tragikomische rollen hem het best liggen, is het toch veelal "ene met een hoekje af" die hij het vaakst mag neerzetten.

Het meest tevreden is hij zelf over z'n vertolkingen van Rik Franken in "Kantooruren" van de veelbelovende Canadese auteur Norm Foster , Bert Verdurme in “Blankenberge” van Tom Lanoye en Charles Xhenceval in “Het Proces Xhenceval” van Walter Van Den Broeck, Niet toevallig 3 getormenteerde zielen.

Als regisseur heeft Marc mooie herinneringen aan "Per(r)ongeluk" van Pol Anrys.

Marc is tevens regiomedewerker bij Opendoek Antwerpen. Op de Nieuwjaarsreceptie van Opendoek Nationaal wist Saskia, van het bevriende Opendoek Rantwerpen, Marc vrij snel warm te krijgen voor het project &Friends. Dit resulteerde in een fijne samenwerking, waarvan je nu het resultaat kan zien: "Vrouwen met ballen".