Wij

OntstaanEind november 2014 brachten we een meer dan geslaagde productie 'Droomhuwelijk' bij de Toneelgezellen in Mortsel. De jongsten van het gezelschap kregen er, met ondersteuning van enkele anciens in het vak, de opdracht om zelf een stuk te kiezen, te repeteren en te produceren. Het werd een door zowel het publiek als door de spelers goedgesmaakt pareltje met goesting naar meer…

In 2016 hielden we een reünie. Samen gezellig keuvelend bij een broodje pita en een glaasje wijn. Kunnen we geen 'Droomhuwelijk 2' op de planken brengen? Een eigen groep? Welke ingrediënten zijn er nodig om deze beleving te herhalen? In de volgende maanden brainstormden zowel spelers als regisseur: 'Waar en hoe kunnen we ons ei kwijt?' 'Ons publiek een aangename en ontspannende avond bezorgen' is ons motto.

Tijdens één van de vergaderingen van Open Doek komt dit item ter sprake. Niet veel later kregen we een aanbod van Tejater80 uit Edegem: we mogen in april 2017 hun locatie gebruiken.
En Venetië in de sneeuw is geschiedenis.

Er ontbrak enkel nog een naam voor ons gezelschap. Na enkele slapeloze nachten, bleek het simpeler dan gedacht. We spelen in het gezelschap van andermans theater. Zo werd " and friends " geboren.

Het bleef kriebelen om te spelen. In november 2018 was het weer zo ver. Stukken met slechts twee vrouwen zijn dun gezaaid. Er werd dus gezocht naar enkele vrienden die ons wilden vergezellen. Peter schreef enkele sketches op maat en Relatie(f) was geboren.

Omdat iedereen de smaak te pakken had, ging " and friends " op hetzelfde elan verder. Een nieuw stuk moest worden geschreven. Dat werd Vrouwen met ballen. Ditmaal geen sketches maar een echt avondvullend verhaal met een gulle lach en soms een bittere noot.

ToekomstDeze manier van werken is voor ons een zeer aangename manier van werken gebleken. Ook in de toekomst willen we waar mogelijk ingaan op vragen van theatergezelschappen om hun 'lege' speelkalender in te vullen. Stukkeuze kan telkens in overleg met het gezelschap gebeuren. We blijven ondertussen vasthouden aan 'droomhuwelijk 2', in welke vorm dan ook. Peter De Pauw werkt er met veel plezier aan.

Wens je op de hoogte te blijven van onze verdere producties of wil je &Friends bij jou aan het werk te zien, neem dan gerust contact met ons op.